Floramare Resort zdravja

Spoznajte nas

Zgodba podjetja

DOM DVA TOPOLA

DOM DVA TOPOLA d.o.o. je podjetje za usposabljanje in zaposlovanje invalidov, ki v Izoli uspešno deluje že več kot 30 let. Ustanovitelj in lastnik podjetja je Društvo distrofikov Slovenije, v katerem se združujejo osebe z mišičnimi in živčno-mišičnimi obolenji. Osnovno poslanstvo podjetja Dom dva topola, ob zaposlovanju invalidov, je zagotavljanje kakovostnih hotelskih, gostinskih in zdravstvenih storitev za invalide in druge goste ter nudenje edinstvene obmorske izkušnje z upoštevanjem smernic dostopnega turizma. Ustanovljen je bil za izvajanje zdravstvenih storitev in možnost izboljšanja zdravja mišično obolelih, s hotelskim delom pa je svoja vrata leta 2023 odprl tudi za vse druge goste.

Programska zasnova Doma dva topola je ob ustanovitvi izhajala iz namenov ustanovitelja in lastnika podjetja – Društva distrofikov Slovenije, da del svojih aktivnosti in posebnih socialnih programov s področja zaposlovanja ter ohranjevanja zdravja in rehabilitacije distrofikov oblikuje v okviru invalidskega podjetja. V naslednjih petintridesetih letih so bili na lokaciji podjetja postopoma oblikovani ustrezni ubikacijski pogoji za delo in namestitev mišično obolelih brez arhitektonskih ovir ter ob zagotavljanju potrebnih podpornih pripomočkov in storitev. Ob tvornem strokovnem sodelovanju z Inštitutom za klinično nevrofiziologijo pri UKC Ljubljana ter z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Republike Slovenije – Soča so bili oblikovani mišično obolelim prilagojeni terapevtski pristopi, ki so z nadaljnjim razvojem prerasli v program celovite obnovitvene rehabilitacije distrofikov. 

Naše vrednote

Individualen pristop in prilagodljivost gostom

Invalidi se pri iskanju lokacije za oddih srečujejo s številnimi fizičnimi omejitvami, pogosto pa tudi z občutkom nezaželjenosti. V skladu z vizijo našega podjetja dajemo velik poudarek dostopnosti, možnosti sobivanja in ustvarjanju vključujoče skupnosti, zato so vsi prostori in storitve v sklopu resorta enostavno dostopni za gibalno ovirane invalide, starejše in družine z otroškimi vozički.

K nam toplo vabimo vse, ki prepoznajo vrednost popolne dostopnosti zase in za svojo družino ter, tako kot mi, stremijo k idealu sobivanja in enakopravnosti za vse.

Floramare Resort zdravja

Fotogalerija

Sporočite nam svoje želje!

Pošljite povpraševanje

Ime podjetja: DOM DVA TOPOLA d.o.o.

Naslov podjetja: Levstikova 1, 6310 Izola, Slovenija

Status: Invalidsko podjetje za usposabljanje in zaposlovanje invalidov

Matična št.: 5504481000

ID za DDV: SI72903295

Ustanovitelj: Društvo distrofikov Slovenije

Telefon: +386 5 66 00 500

Faks: +386 5 64 17 500

Elektronski naslov: recepcija@floramare.si

Vas zanima zaposlitev v Resortu zdravja Floramare?